Slimme evenementen planning: BORA coworking’s gids voor volle zalen

Personal
Photography
Travel
volg @boracoworking

We zijn jonge ondernemers, co-founders van BORA coworking en wereldreizigers. Business is een (lichte) obsessie, en we zijn daar volledig oké mee. Laten we samen de weg vinden naar een succesvol (bedrijfs)leven.

Marketing
Brand Styling
Writing
Personal
Business
more categories

hi, wij zijn justin & laurence 

Een doordacht samengestelde formule die zorgt voor onvergetelijke bijeenkomsten die mensen de kans geeft om betekenisvolle connecties te creëren. 7 tips voor succesvolle evenementen.

TIP 1: Samenwerken met je doelpubliek voor de beste resultaten 

Hoewel jij misschien denkt dat jouw onderwerp precies is wat iedereen nodig heeft, is het altijd verstandig om te luisteren naar jouw doelgroep. Door samen te werken met jouw community, kan je jouw onderwerp en titel co-creëren. Plaats bijvoorbeeld een poll op Instagram of LinkedIn om te ontdekken waar ze het meest in geïnteresseerd zijn. Een aansprekende titel kan het verschil maken tussen een lege of volle zaal.

TIP 2: Zet je sociale media op een organische manier in

Wil je opvallen bij jouw doelgroep? Sociale media is het antwoord! Bij BORA zijn we ervan overtuigd dat de social platforms, zoals Instagram, Facebook, TikTok en LinkedIn, de ideale manier zijn om evenementen aan te kondigen.

Hoe zorg je ervoor dat je eruit springt? Door kwalitatieve content! Maak gebruik van aantrekkelijke visuals en post regelmatig om de nieuwsgierigheid van je doelgroep te prikkelen. Wanneer er een gastspreker komt, zetten we die persoon extra in de spotlights. Op deze manier krijgt de spreker zelf extra aandacht en worden zijn of haar volgers ook betrokken.

TIP 3: Taggen is koningin! 

Door het gebruik van tags of hashtags op social media kan iedereen die betrokken is bij het evenement gemakkelijk deelnemen aan de conversatie. Hierdoor ontstaat er een gevoel van verbondenheid en kan er veel meer interactie plaatsvinden. Ook voor organisatoren is het taggen van belang, omdat zij hierdoor inzicht krijgen in de beleving van de bezoekers en eventuele feedback kunnen ontvangen. Kortom, taggen is een belangrijk onderdeel van een geslaagd evenement!

Daarboven laat je ook nog eens diegene die niet aanwezigen mee genieten en proeven van jouw fijne vibe. Onderschat de kracht daarvan niet voor het volgende event dat je organiseert!

TIP 4: Adverteren voor beginners

Iedereen moet ergens beginnen. Wanneer het als beginnende of groeiende community even een uitdaging is om te groeien, kan je altijd de mogelijkheid overwegen om in te zetten op online advertenties. Dit is een krachtige manier om te werken aan je naamsbekendheid. 

Het enige nadeel, het is een investering die geen one-size-fits-all aanpak kent. Hier is het belangrijk dat de praktische informatie duidelijk is, en toch je visuals niet bombardeert met enkel tekst. Heb je al eens gedacht aan een gesproken video? Might work wonders! 

Alvast, advertising is een krachtige tool om een groter bereik te creëren. Misschien zijn ze wel juist op zoek naar jouw oplossingen en boodschap maar wisten ze gewoon niet van je bestaan. 

TIP 5: Jouw persoonlijk toegangsticket via e-mail  

Het sturen van gepersonaliseerde uitnodigingen via mail, met daarin heldere informatie over het aankomende evenement. Dit is een directe benadering die een gevoel van betrokkenheid bij de klant versterkt. Door het geven van de details omtrent het evenement wordt er vertrouwen opgebouwd. Klanten komen precies te weten wat hen allemaal te wachten staat, dit verhoogt de kans op positieve reacties. Het gebruik van e-mails blijft een effectieve en krachtige manier om de band met je klanten te onderhouden. 

TIP 6: Eén klik en je bent er bij: het belang van heldere Call-to-actions en een landingspagina

Je kan wel inzetten op socials, e-mail en ads, maar als het niet duidelijk is wat de volgende actiestappen zijn, raakt je publiek verdwaald.

Vermijd een ingewikkeld registratieproces. Zorg ervoor dat geïnteresseerden zo weinig mogelijk moet klikken om zich aan te melden voor het evenement. 

Gebruik duidelijke CTA’s (Call-to-actions), zoals:

  • Schrijf je in
  • Meld je aan
  • Registreer hier

Voeg op je website een specifieke landingspagina toe, enkel voor inschrijvingen. Maak het gemakkelijk voor mogelijke klanten, dit verlaagt bij hen de drempel om deel te nemen. Maak het dus eenvoudig, kort en krachtig!

TIP 7: Jouw passie in combinatie met onze ondersteuning 

Een goed evenement begint met een georganiseerde uitvoering en een tijdige voorbereiding. Bij BORA coworking ondersteunen we jou van A tot Z bij het voorbereiden van een vlekkeloos evenement. 

Hierin worden alle aspecten van het evenement behandeld. Van de ontvangst van de gasten tot de laatste presentatie. Ook het belang van het vooruit plannen nemen wij in aanmerking. Deze voorbereidingstijd geeft ons de mogelijkheid om elk detail te perfectioneren. Een goede communicatie garandeert een vlot en professioneel evenement, iets wat gasten niet snel zullen vergeten.  

Meer dan een locatie, BORA coworking de weg naar evenementen succes 

Het succes van een evenement hangt af van de combinatie van alle bovenstaande details, in combinatie met de leuke sfeer. Het is niet eenvoudig om zelf zonder enige kennis of steun een groot evenement te plannen. Wij, BORA zorgen niet enkel voor de locatie maar ook voor een gedetailleerde uitwerking die ervoor zorgt dat jouw evenement onvergetelijk wordt. Alle onderdelen worden zorgvuldig uitgewerkt. De catering, de drank, de vestiaire, de parking, de eventruimte, de decoratie, de digitale signalisatie en nog veel meer.

Wij houden rekening met elk detail, zodat de behoeften van elke member van onze community  voldaan zijn. Het plannen van evenementen is niet alleen een kunst, maar ook een wetenschap die volle zalen aantrekt. 

Boek hier je volgende netwerk evenement, congres, symposium, verjaardags- of communiefeest bij BORA coworking.

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONNECT

elsewhere:

Schrijf je in op de

Nieuwsbrief

tune in to the

podcast

De podcast voor ondernemers die willen groeien. Praktische tips & insider informatie over hoe wij en andere ondernemers hun business runnen.

Check out our 

socials