Jonge ondernemers richten een duurzame coworking op

Personal
Photography
Travel
volg @boracoworking

We zijn jonge ondernemers, co-founders van BORA coworking en wereldreizigers. Business is een (lichte) obsessie, en we zijn daar volledig oké mee. Laten we samen de weg vinden naar een succesvol (bedrijfs)leven.

Marketing
Brand Styling
Writing
Personal
Business
more categories

hi, wij zijn justin & laurence 

In februai 2021 werd BORA coworking opgericht in Zuienkerke. Een coworking die staat voor duurzaamheid. Een plek waar je kunt thuiskomen, en nieuwe mensen kunt leren kennen. Vergaderen, events, fotoshoots of podcasts opnemen kan hier allemaal. Onder het motto “Your network is your Networth” willen ze hier ondernemers, freelancers & bedrijven samenbrengen. Want samen bereik je meer, samen ondernemen versnelt de groei. En daar draait het bij BORA allemaal om, samengroeien. Maar wie staat er achter dit concept, en wat is hun verhaal?

BORA werd opgericht door 2 gedreven jonge ondernemers, namelijk Laurence Uvin & Justin Vandenbunder. Hun verhaal begint op de hogeschool in Gent, waar ze beide International business management studeerde. Op een school trip naar de Ardenne leerde ze elkaar kennen, en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Tijdens hun opleiding zijn ze alle twee op stage vertrokken, Justin naar Zweden, en Laurence haar stage was in Sydney. Na elkaar 4 maand niet gezien te hebben, heeft Justin uiteindelijk beslist Laurence te bezoeken, en zijn dan gebleven om te werken in Australië. Na 6 maand moest er toch een serieuze beslissing genomen worden… Blijven we of gaan we terug naar Belgie?  Hoewel de keuze redelijk voor de hand liggend was in het begin (De centjes geraakte toch wel echt op nu…), kozen ze toch om te blijven. Daardoor moesten ze natuurlijk opzoek gaan naar een job. En zo is Justin, in de Coworking “THE HUB” terecht gekomen als flexi jobber. Hier leerde hij het reilen en zeilen van hoe het is om in een Coworking alles operationeel te houden. Hij mocht bij elk facet mee kijken hoe het er aan toe ging, waardoor hij een hele stevige basis gehad heeft van hoe je zo een Coworking uitbaat. Laurence was al even actief als Social Media beheerster, maar in de Coworking leerde ze op een event iemand kennen, die haar graag een job aanbood. Het fijne was dat hierdoor Laurence ook in de Coworking kon werken, en zo ook van dicht heeft mee gemaakt hoe alles daar verloopt. Een oneerlijk voordeel noemt Laurence het, maar ze zijn beide blij dat het voor hun een nieuwe wereld geopend heeft.

Het zaadje was geplant, want Laurence & Justin waren beide geprikkeld om zelf een coworking te starten, maar waar moesten ze beginnen? Gelukkig was haar Papa al een tijdje opzoek naar een Bureau. Dus dachten ze, waarom combineren we dat niet? Ze belde naar haar ouders, zij waren niet direct mee, maar besloten om naar Australië te komen om het zelf eens te ontdekken, en ook zij waren verkocht van het concept.

Terug in Belgie gingen ze aan de slag, ze zochten een leegstaand pand, om dit om te toveren tot de ideale Coworking. Uiteindelijk kwam ze uit in een Leegstaand pand waar vroeger een Dovy Keukens in zat.

Natuurlijk moest er nog heel wat gebeuren aan dat pand, en konden ze niet direct starten, dus gingen ze in tussentijd opzoek naar een andere uitdaging. Justin werkte in de financiële sector, en Laurence stortte zich verder in haar Digital marketing bedrijf, en richtte ze ook een Vegan Brunch concept op. Tijdens deze periode woonde ze terug thuis, om op die manier te kunnen sparen.

Het duurde uiteindelijk 1,5 jaar tot dat de Coworking af was, en dat was lang… Maar ze zien het positieve ervan in, op die manier hadden ze meer dan voldoende tijd om zich goed voor te bereiden, en te denken wat ze willen. Welke materialen, hoe kunnen ze voortdurend duurzaam blijven etc.

En zo kwam in februari 2021, BORA Coworking tot stand. Een plek waar de groei van ondernemers centraal staat. Waar het voelt alsof je thuiskomt, waar je tot rust komt met een overheerlijk kopje duurzame koffie. Waar ondernemen natuurlijk voelt en schitterende samenwerkingen zich vormen.

Minimalistisch, maar krachtig.

Let’s make it work.

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONNECT

elsewhere:

Schrijf je in op de

Nieuwsbrief

tune in to the

podcast

De podcast voor ondernemers die willen groeien. Praktische tips & insider informatie over hoe wij en andere ondernemers hun business runnen.

Check out our 

socials