7 redenen waarom een flexibele werkplek je business boost

Personal
Photography
Travel
volg @boracoworking

We zijn jonge ondernemers, co-founders van BORA coworking en wereldreizigers. Business is een (lichte) obsessie, en we zijn daar volledig oké mee. Laten we samen de weg vinden naar een succesvol (bedrijfs)leven.

Marketing
Brand Styling
Writing
Personal
Business
more categories

hi, wij zijn justin & laurence 

Vroeg of laat zal de keukentafel gewoon niet groot genoeg zijn. Coworking geeft je de ruimte die je nodig hebt en nog veel meer. Hier zijn een paar dingen die we leuk vinden aan coworking voor starters.

Kostvoordelig

Het meest voor de hand liggende voordeel van het huren van een flexibele werkplek, is de kost die je bespaart. Je hoeft geen pand te huren, noch zorgen te maken omtrent elektriciteit, water en alle andere nutsvoorzieningen. Daarbij komt het voordeel dat je met een flexibele werkplek niet werkt met een 3-6-9 contract. Je zegt op wanneer je wilt, en het jou uitkomt.

coworking flexibel werken

2. Coworking wordt meer en meer populair

Door het groot aantal voordelen ontpoppen er nieuwe coworkingspaces overal in de wereld. Vanaf 2021 zal de coworking industrie wereldwijd jaarlijks groeien met 21%. Concreet betekent dit dat bedrijven en ondernemers rapper de stap zullen nemen naar coworking. Wat dus goed kan zijn voor jouw netwerk.

Door een flexibele werkplek te huren ben jij al enkele stappen voor op de rest. Zie een coworking als jouw groeiaccelerator.

3. Maak deel uit van een diverse community

Van andere kleine ondernemers, tot freelancers en KMO’s: de mix van mensen is een van de belangrijkste troeven van coworking spaces. Zoals je zelf weet is het voordelig om je netwerk uit te breiden. Waarom? Je weet maar nooit wanneer je je volgende lead, samenwerkings- of sparringspartner tegen het lijf loopt.

Wij geloven sterk in het motto ‘Your network is your net worth’.

De meeste coworkings focussen op community. Er worden geregeld netwerkevents, workshops en andere activiteiten georganiseerd. Een goede ijsbreker én je leert er nog wat van.

4. Je kantoor is onmiddellijk klaar voor gebruik

Een instapklaar kantoor of werkplek bespaart je heel wat moeite en energie. Terwijl jij je kan focussen op de groei van je onderneming, zorgt een coworking voor alle rest:

  • Kantoormeubilair (bureau, stoel en locker)
  • Alle nutsvoorzieningen (water, elektriciteit en verwarming)
  • Onderhoud en schoonmaak
  • Koffie, thee en water
  • Extra faciliteiten (douche, telefooncel en vergaderruimte)

5. Coworking is flexibel

Of je nu voor een paar maanden of jaren wilt coworken, dankzij de flexibele opzegformules kies je zelf hoelang je huurt. Je hoeft verder niet in te zitten met je meubilair te verkopen, abonnementen op te zeggen en een nieuwe huurder te zoeken.

Ook op andere manieren helpt een coworking je flexibiliteit. Groeiend team? Huur gewoon meer bureaus als en wanneer je ze nodig hebt.

6. Je kan nieuwe business genereren

Coworking ruimtes kunnen je helpen om geld te verdienen, maar ook om te besparen. Jouw kantoorgenoten zijn misschien potentiële klanten die behoefte hebben aan het soort diensten dat je levert.

Het kan zijn dat je ook verwijzingen krijgt van collega’s. Ze hebben misschien meer aanvraag dan ze aankunnen of hebben jouw expertise nodig voor een of meerdere klanten.

Coworkingruimtes, zoals Bora coworking, maar er zijn er zeker nog, zijn voordelig voor hun leden door hun marketing. Via hun website of sociale media promoten ze jouw bedrijf als je vaste member bent. Het is goede publiciteit voor jou, en het helpt hen te laten zien hoe succesvol coworking voor starters kan zijn.

7. Je bent weg van je keukentafel

Onderschat nooit de kracht van je sofa of de impact van jouw kinderen als je vanuit huis werkt. Zelfs als je thuis comfortabel werkt, is de realiteit voor veel kleine ondernemers dat het systeem niet werkt. Een drukke thuisomgeving kan je op zowel goede als slechte manieren afleiden. Om in alle rust te kunnen werken, heb je een ruimte nodig waar je met het team kunt zitten en praten zonder dat je privéleven je business doelen in de weg staat.

Wil jij je eigen flexibele werkplek? Neem dan contact op met het Bora-team.

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONNECT

elsewhere:

Schrijf je in op de

Nieuwsbrief

tune in to the

podcast

De podcast voor ondernemers die willen groeien. Praktische tips & insider informatie over hoe wij en andere ondernemers hun business runnen.

Check out our 

socials