De 5 beste locaties voor jouw receptie of personeelsfeest in de regio Brugge

Personal
Photography
Travel
volg @boracoworking

We zijn jonge ondernemers, co-founders van BORA coworking en wereldreizigers. Business is een (lichte) obsessie, en we zijn daar volledig oké mee. Laten we samen de weg vinden naar een succesvol (bedrijfs)leven.

Marketing
Brand Styling
Writing
Personal
Business
more categories

hi, wij zijn justin & laurence 

Er is geen betere tijd in het jaar om een receptie of bedrijfsevenement te organiseren dan in het begin of einde van het jaar. Iedereen komt na een deugddoende eindejaarsperiode met opgeladen batterijen terug naar de werkvloer, of keek al even uit naar de eindejaarsperiode.

Het organiseren van een receptie is het moment om iedereen samen te krijgen en te klinken op de nieuwe vooruitzichten en doelstellingen van jouw bedrijf. Uiteraard mag dit gerust ook een informeel karakter hebben om gezellig bij te praten tijdens een hapje en een drankje.

First things first: vooraleer je gaat kijken waar je je evenement gaat organiseren, bekijk je best even welk budget je hiervoor gaat vrijmaken, wat de intenties zijn en hoe je het verloop van dit event ziet. 

Je creëert sowieso een enorme meerwaarde door iedereen te betrekken bij de visie van jouw bedrijf, wat doelstellingen en KPI’s zijn het komende jaar, welke veranderingen eraan komen en vooral: welk jaar we achter de rug hebben en waar we samen trots op mogen zijn.

Waar we nu op zullen focussen is op de cruciale vraag: waar organiseer je deze receptie?

receptie of personeelsfeest in de regio Brugge

De eerste voor de hand liggende optie is in het bedrijf zelf. Dit kan logisch zijn als de infrastructuur het toelaat. Hou er echter wel rekening mee dat al de voorbereiding en planning wel jouw kant zullen uitkomen. Sterker nog: de receptie laten doorgaan op een externe locatie biedt talloze voordelen. Denk aan:

  • Jij focust op wat belangrijk is! Alle workload die hiermee gepaard gaat wordt uitbesteed, denk aan de bediening, het klaarzetten van de zaal, het voorzien van alle benodigde faciliteiten en catering, enz.
  • Een hogere dosis creativiteit door even afstand te nemen van die vier muren binnen het bedrijf
  • Meer aanwezigheid van iedereen! Iedereen kan zich focussen op elkaar en de kans is kleiner dat er over werkgerelateerde zaken gepraat wordt.

Indien je overweegt (of overtuigd bent) om jouw receptie op locatie te laten doorgaan, read on! We hebben voor jou een selectie gemaakt van de 5 beste locaties in de regio Brugge die jouw evenement ongetwijfeld tot een succes zullen brengen.

  1. Hotel Dukes Palace

Ervaar een volledig nieuw concept van luxe en uitstekende service in het hartje van Brugge! Naast de verschillende vergaderzalen beschikt het hotel ook over een conferentiecentrum, een foyer en verschillende cateringarrangement aan. Een state-of-the-art omgeving op een uitstekende locatie!

receptie of personeelsfeest in de regio Brugge

2. BORA coworking

Uiteraard kan deze locatie niet op onze suggestielijst ontbreken… Deze locatie is intussen uitgegroeid naar de thuisbasis voor zo’n 40-tal ondernemers en is de ideale plek is om jouw receptie tot een succes te brengen. De grote focus op hospitality zal je van A-Z ontzorgen zodat jij kan focussen op wat echt belangrijk is. 

Goede locatie en toegankelijkheid? Check! Er is een rechtstreekse verbinding met de Expresweg (N31) en invalswegen naar Brugge, Gent en de Kust. De ruime parking en aanwezigheid van een laadpaal schuiven alvast de eerst mogelijke problemen aan de kant.

De open en lichtrijke ruimtes beschikken over de nieuwste snufjes om technisch alles in goede banen te leiden (projectiedoek, Barco Clickshare, digitale Flipchart, microfoon) en het akoestisch plafond zorgt voor een optimaal geluidscomfort. Het interieur straalt een professionele en toch warme uitstraling uit en de open barruimte zorgt ervoor dat alle aanwezigen direct in de juiste sferen terechtkomen.

Food & drinks! Geen geslaagde receptie zonder geslaagde catering. Er zijn meerdere cateringformules mogelijk om volledig aan jouw wensen te voldoen – van basisarrangementen tot fijne en gastronomische opties. 

Een laatste tip: BORA coworking bevindt zich op 5 minuten wandelafstand van het prachtige natuurdomein Polderwind. Je kan er rond de Plas een wandeling van een uur maken om even te connecteren met de natuur en volledig tot rust te komen. 

3. La Brugeoise

Een van de gekendere namen in Brugge dat zeker niet mocht ontbreken in onze lijst! La Brugeoise staat gekend voor het unieke en historische kader en is gunstig gelegen aan het station van Brugge. Deze locatie raden we vooral aan voor grotere recepties en events vanaf 50 personen.Rondom de groene omgeving kan je gemakkelijk parkeren en is er geen tekort aan plaats aan de verschillende open zalen die je er aantreft. Succes gegarandeerd!

4. BMCC

Het gloednieuwe BMCC (Bruges Meeting & Convention Center) bidet antwoord op al jouw vragen: de aanwezigheid van talloze vergaderzalen, een ruim terras en multifunctionele hal die moduleerbaar ingezet wordt op jouw wens. De unieke architectuur en perfecte ligging aan het Beursplein zorgt ervoor dat deze onmisbaar was op onze lijst.

5. Ottentic

Een unieke en praktische locatie in hartje Brugge op 1 minuut van ‘t Zand dat beschikt over een bar op het gelijkvloers en een keuken met eetruimte op de eerste verdieping. Geen keuzestress met de uitgebreide cateringformules die aangeboden worden, alsook de mogelijk tot een bierdegustatie! 

Hierbij nogmaals een overzicht van onze favoriete eventlocaties. We wensen jou alvast een fijne receptie toe!

  1. Hotel Dukes Palace: https://hoteldukespalace.com/meetings-events/
  2. BORA coworking (onze persoonlijke favoriet): www.boracoworking.com/eventruimte
  3. La Brugeoise: http://www.labrugeoise.com/
  4. BMCC: https://bmccbruges.com/en/ 
  5. Ottentic: https://www.ottentic.be/

Wil je bij BORA coworking een eventruimte boeken voor je volgende receptie of personeelsfeest, dan horen we het graag. Onze deuren staan voor je open!

Missen we er nog? Stuur ons gerust een berichtje.

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONNECT

elsewhere:

Schrijf je in op de

Nieuwsbrief

tune in to the

podcast

De podcast voor ondernemers die willen groeien. Praktische tips & insider informatie over hoe wij en andere ondernemers hun business runnen.

Check out our 

socials